Doorgaan

DE EERSTE REACTIES OP DE NIEUWE CITROËN Ë-C3

11/06/2024
Wie zocht naar een betaalbare elektrische auto, vindt deze vaak nog te duur. Of te kaal uitgerust. Tot nu! Want Citroën laat met de nieuwe Citroën ë-C3 zien dat het één het ander niet hoeft uit te sluiten.

De nieuwe Citroën ë-C3 is het bewijs dat 100% elektrisch rijden goedkoper kan, zonder in te leveren op comfort en uitrusting. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op, want met een instapprijs van €24.290 euro voor de YOU-uitvoering (of €369 per maand met Private Lease) is de Ë-C3 verrassend scherp geprijsd. Met de overheidssubsidie betekent dat 100% elektrisch rijden vanaf €21.340 of €309 per maand!
 

COMFORTABEL EN RIJK UITGERUST

Nu zien we u denken: met zo’n prijs is er vast beknibbeld op de uitrusting. Integendeel! Het is de meest comfortabele auto in zijn klasse, onder meer een interieur met het echte huiskamergevoel, het Citroën Advanced Comfort®- veersysteem, een hogere zitpositie, de in delen neerklapbare achterbank en een kofferruimte met een inhoud van 310 liter.

En de actieradius? Het 44 kWh-sterke batterijpakket levert een maximale actieradius van 320 km en is binnen 26 minuten van 20 naar 80% bijgeladen met een 100 kW DC-snellader – uniek in zijn klasse.

EERSTE ERVARINGEN

De eerste Citroën ë-C3’s vinden langzaam hun weg naar de Nederlandse wegen. Wij zijn natuurlijk razend enthousiast over deze nieuwe telg in de Citroën-familie, maar wat vinden de deskundigen ervan? De eerste autojournalisten hebben de Ë-C3 al uitgebreid aan de tand gevoeld tijdens een rijtest. Benieuwd hoe zij de vierde generatie C3 beoordelen? Bekijk en lees nu hun reviews!

Autoweek: “Mooi interieur met fijne comfortstoelen en in alles volwassener dan zijn voorganger”

Rijtesten.nl: “De ë-C3 is echt een heel volwassen auto en biedt een prima gebalanceerd rijgedrag.” 

AutoRai.nl: “Eén ding is deze Citroën absoluut: comfortabel. Bovendien is de missie om elektrisch rijden betaalbaar(der) te maken geslaagd.”

E-Drivers.com: “De Citroën ë-C3 levert zowel comfort als prestaties en biedt verrassend veel ruimte voor zo’n compacte auto.”

TopGear.nl: “Citroën levert met de ë-C3 een goed en origineel werk af – een dikke pluim.”