Doorgaan

DE EERSTE REACTIES OP DE NIEUWE CITROËN C3 AIRCROSS

24/06/2024
De gloednieuwe Citroën C3 Aircross deelt het Smart Car-platform met de nieuwe C3. De C3 Aircross deelt ook de nieuwe merkidentiteit en vormtaal met de C3, maar is wel aanzienlijk langer met zijn lengte van 4,39 meter. De vijfpersoons C3 Aircross biedt daardoor op de tweede zitrij de meeste ruimte in het B-SUV-segment. Bovendien is er een zevenpersoonsversie met een derde zitrij – een primeur in het B-SUV-segment.

Citroën voorziet de C3 Aircross van het C-Zen-Lounge®-concept, met Head-Up Display, een kleiner stuurwiel en nieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen voor optimale ondersteuning. Het rijcomfort is hoog met de Citroën Advanced Comfort®-vering met dubbele, progressieve hydraulische “bump stops”, die Citroën voor het eerst en op alle versies monteert. Verder biedt de Citroën C3 Aircross uitgebreide assistentietechnologie met een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie en een 10,25-inch touchscreen.

De nieuwe C3 Aircross is er behalve met benzinemotor óók in geëlektrificeerde versies: een 100 kW (136 pk) sterke Hybrid 136 48V en een volledig elektrische versie. Van die laatste – met een actieradius van ruim 300 kilometer (in afwachting van typegoedkeuring) – is de batterij in slechts 26 minuten op te laden van 20 naar 80%. De -navigatie-app ë-ROUTES houdt in realtime rekening met veranderingen op de route. In 2025 verschijnt een versie met een actieradius van ruim 400 kilometer*.

Citroën produceert de C3 Aircross in zijn fabriek in het Slowaakse Trnava. De C3 Aircross is leverbaar vanaf € 25.850 en de ë-C3 Aircross vanaf € 27.390. De complete prijslijst van de ë-C3 Aircross maakt Citroën op korte termijn bekend. De prijslijst van de C3 Aircross met alle prijzen van de versies met benzinemotor en Hybrid motor, volgt op een later moment.

*Onder voorbehoud van definitieve typegoedkeuring.

GEZINS-SUV MET KRACHTIG, ASSERTIEF DESIGN

De Citroën C3 Aircross is net als de C3 gestileerd volgens de nieuwe designtaal van het merk. Met zijn lengte van 4,39 meter combineert het model nieuwe proporties met een nieuwe uitstraling. De gespierde SUV-carrosserie oogt stoer en assertief.

Boris Reinmoller, designmanager C3 Aircross, zegt: “We wilden de positie van de C3 Aircross in het SUV-segment versterken. Met het assertieve design oogt het model krachtig en gespierd. Met ruim 20 cm bodemvrijheid, de hoge zitpositie en subtiele lichtschakeringen in het ontwerp is de C3 Aircross een echte SUV.”.
 

EERSTE ERVARINGEN

De eerste Citroën C3 Aircross's vinden langzaam hun weg naar de Nederlandse wegen. Wij zijn natuurlijk razend enthousiast over deze nieuwe telg in de Citroën-familie, maar wat vinden de deskundigen ervan? De eerste autojournalisten hebben de Ë-C3 en C3 Aircross al uitgebreid aan de tand gevoeld tijdens een rijtest. Benieuwd hoe zij de vierde generatie C3 Aircross beoordelen? Bekijk en lees nu hun reviews!

Autoweek: “De nieuwe Citroën C3 Aircross is een ruime SUV voor iets meer dan 25 mille.”

E-DRIVERS.COM: “Citroën ë-C3 Aircross heeft verrassend aantrekkelijk prijskaartje.” 

AutoRai.nl: “Dit is de Citroën (ë)-C3 Aircross: een B-segment zevenzitter!.”

Autozine.nl: “Citroen C3 Aircross. Ruimer en avontuurlijker.”

Autoplus.nu: “Citroën (ë)-C3 Aircross: ruim, comfortabel, als zevenzitter.”